Öğrenci Öğrenim Hareketliliği

Genel Hükümler:

Erasmus + Öğrenim Hareketliliği,  Erasmus Üniversite Beyannamesi'ne sahip program kapsamındaki ülkelerin birindeki bir yükseköğretim kurumu ile Amasya Üniversitesi'nin değişim gerçekleştirmek üzere yapmış olduğu ikili anlaşmalar çerçevesinde gerçekleştirilir. Hareketlilik faaliyeti, yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin öğreniminin bir bölümünü ikili anlaşma ile ortak olunan yurtdışındaki yükseköğretim kurumunda gerçekleştirmesidir. Faaliyet süresi aynı akademik yıl içerisinde tamamlanabilecek 3 ile 12 ay arasında bir süre (1, 2 veya bazı ülkelerin sistemlerine göre 3 dönem) olabilir. Gidilen ülkelere göre hibe miktarları ve Erasmus+ faaliyetinden faydalanabilmek için gerekli şartları incelemek için tıklayınız. 

Ön lisans ve lisans programlarının birinci sınıfında okuyan öğrenciler  öğrenim hareketliliği faaliyetinden yararlanamaz. Fakat birinci sınıf öğrencisi iken değişim faaliyetinde faydalanmak için başvurabilir. Faaliyete katılacak öğrencilerin tam zamanlı öğrenciler olması gerekir.

Erasmus+ kapsamında Öğrenci Öğrenim hareketliliğinden faydalanmak isteyen öğrenciler ilan, başvuru, değerlendirme ve öğrenci seçimi sürecinden sonra aday öğrenci olarak kabul edilirler.  Aday öğrencilerin hareketliliği gerçekleştirmek için bazı işlemleri yerine getirmeleri gerekmektedir. Bu süreci hareketlilik  öncesi yapılması gerekenler, hareketlilik süresince yapılması gerekenler ve döndükten sonra yapılması gerekenler olmak üzere üç ayrı başlıkta değerlendirebiliriz. 

 

Hareketlilik Öncesi Hazırlanması Gereken Evraklar

1. Başvuru Formu (Application Form)

Erasmus+ kapsamında yurt dışına gidecek Amasya Üniversitesi öğrencileri gidecekleri üniversiteye online başvuru yapmaları gerekir.Şayet karşı üniversite online başvuru almıyorsa, ilgili üniveristenin Erasmus+ sayfasında başvuru formunu almak ve dolduruduktan sonraa karşı tarafa gönderilmesi gerekiyor. Eğer karşı üniversite online başvuru yapılıyorsa, online başvuru formunun bir çıktısı Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü ofisine teslim edilmelidir. 

2 . Öğrenim Anlaşması (Learning Agreement)

Yurtdışında alınacak olan derslerin yazılacağı belgedir. Öğrenci karşı üniversiteye gitmeden bu belgeyi doldurmak zorundadır. E-posta ile gelen taranmış hali geçerlidir.

3. Akademik Tanıma Belgesi (Recognition Certificate)

Yurtdışında alınacak olan derslerin Amasya Üniversitesi'ndeki hangi derslere eşdeğer sayılacağını gösteren belgedir. Bir nüshanın Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğüne teslim edilmesi gerekir.

4.  Erasmus+ İngilizce Dil Sertifikası (Erasmus+ English Language Certificate)

Öğrencinin dil seviyesini  belirten belgedir. Karşı kurum tarafından talep edilmesi durumunda hazırlanıp karşı kuruma gönderilir.

5. Öğrenci Sözleşmesi 

Öğrenci ile gönderen kurumun karşılıklı yükümlülüklerini belirten belgedir. Hem öğrenci hemde gönderen kurum tarafından imzalanmalıdır.

6. Harçsız Pasaport için Dilekçe

Harçsız pasaport almak için hazırlanması gereken belgedir. Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğünce her öğrenci için hazırlanır.

7. Vize için İlgili Konsolosluklara Yazı (İngilizce)

Vize alımı için hazırlanması gereken belgedir. Konsolosluk tarafından talep edilmesi durumunda teslim edilir. Erasmus+ kapsamında seçildiğinizi ve aylık ne kadar burs alacağınızı gösterir. Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğünce her öğrenci için hazırlanır.

8. Ziraat Bankasında Açılmış Euro Hesabı Iban numarası

9. Yurt Dışı Sağlık/Seyahat Sigortası

 

Döndükten Sonra Teslim Edilecek Belgeler

     1. Öğrenci Katılım Sertifikası

     2. Transkript

     3. Pasaport fotokopisi