AMASYA ÜNİVERSİTESİ

ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ

ERASMUS+ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ

2022 Proje Dönemi Personel Hareketliliği Ek İlanı

Üniversitemiz ile Türkiye Ulusal Ajansı arasında imzalanan ve 2022 proje dönemi için Erasmus+ Programı Personel Hareketliliği ek başvuruları başlamıştır. Aşağıda bilgileri verilen hareketlilik projeleri için Personel Ders Verme ve Eğitim Alma Hareketliliği başvuruları 10.06.2023 – 24.06.2024 tarihleri arasında online yapılacaktır. Başvurular, turnaportal.ua.gov.tr adresinden, e-devlet kullanıcı bilgileri girilerek sadece elektronik ortamda yapılacaktır. Başvuru adresi için tıklayınız.  Başvuru esnasında Tercih Listesinden herhangi bir kurumu seçebilirsiniz.

Sonuçlar Personel Hareketliliği Değerlendirme ve Seçme Komisyonu tarafından karar alındıktan sonra 25.06.2024 Salı günü kurumsal web sayfasında ilân edilecektir.

Önemli Uyarı:

Hareketllikler en geç 31/07/2024 tarihinde tamamlanmak zorundadır.

(4 günlük hareketlilik süresi dikkate alınarak en geç 26 Temmuz 2024 tarihinde hareketlilik başlamalıdır.)

İlan kapsamındaki projeler:

AÜ2022-1-TR01-KA131-HED-000052767

KAÜ2022-1-TR01-KA131-HED-000063957

AÜ OKA2 2022-1-TR01-KA131-HED-59147

BU AÇIKLAMAYI OKUMADAN LÜTFEN BAŞVURU YAPMAYINIZ

• 2022 proje dönemi hareketlilik hakkından faydalanan personellerimizin başvurularından toplam puan üzerinden -10 puan kesilecektir.
  • Başvurunuzu 24.06.2024 Pazartesi günü saat 23.59’e kadar tamamlayınız.        .
  • Başvuruda yabancı dil puanınızı (varsa) belgelemek şartıyla yıl şartı gözetmeksizin kullanabilirsiniz. Birden fazla dil belgesi eklemeniz durumunda yüksek olan puanınız değerlendirilecektir.
  • Sıralama sonucunda hibeli hareketlilik hakkı elde edilemezse ders verme ve eğitim alma hareketliliklerinden hibesiz olarak da faydalanılabilir.
  • Engelli personelimiz personel ders verme hareketliliğinden ve eğitim alma hareketlilikleri için ilave destek imkanlarından faydalanabilir.
  • Başvuru yapan personellerin itirazlarına dair değerlendirmeler 2022 Sözleşme Dönemi Erasmus+ KA131 El Kitabı’nda belirtilen hükümler ve Ulusal Ajans’tan alınacak görüşlere istinaden yapılacaktır. 2022 Proje Dönemi KA131 El Kitabı için tıklayınız.
  • İdari personeller sadece Personel Eğitim Alma ilanlarına başvuru yapabilir.

Erasmus+ Personel Hareketliliği Değerlendirme Ölçütleri

Erasmus+ Ana Eylem 1: Bireylerin Öğrenme Hareketliliği için Rektörlük Oluru ile 2022 Sözleşme Dönemine ait Yükseköğretim Kurumları için Erasmus+ El Kitabında belirtilen personel hareketliliği ile ilgili temel ilkeler dikkate alınarak Erasmus Personel Hareketliliği Değerlendirme Ölçütleri belirlenmiştir.

Erasmus ders verme ve eğitim alma hareketliliği programından yararlanacak akademik ve idari personel değerlendirme puantajı için tıklayınız.

En önemli ölçüt başvurunun tüm gerekli belgeleri ile eksiksiz olarak tamamlanmasıdır. Eksik yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Online başvuru sürecinde sorun yaşanması durumunda Erasmus+ Kurum koordinatörlüğü ile irtibata geçebilirsiniz. İletişim bilgileri için tıklayınız.

Hareketlilikten faydalanmak isteyen adayların alanları ile ilgili çalışmalarda bulunmak amacıyla yurt dışında yapacakları çalışma ziyaretlerine hibe desteği sağlanacaktır. Personel hareketliliğinden faydalanan personele verilen hibe katkı niteliğinde olup yurtdışında geçirilen döneme ilişkin masrafların tamamını karşılamaya yönelik değildir. Ödenecek hibe gidilecek ülkelere göre günlük hibe (azami 4 gün çalışma ziyareti ve 1 gün yol, toplam 5 günlük hibe ödemesi) ve seyahat giderleri için hesaplanan miktarın toplamından oluşur. Hibe tutarını hesaplamak için 2022 Proje Dönemi el kitabını inceleyebilirsiniz.

Derse Verme Kontenjanı: 8

Eğitim Alma Kontenjanı: 13